Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 Juni 2005 Heffing bloembollenhandel verlaagd

In de bloembollensector gaan teelt en handel met ingang van juni 2005 verschillende heffingstarieven betalen bij het Productschap Tuinbouw (PT). Het tarief voor de teelt wordt gehandhaafd op 1,6 procent, terwijl de handelsheffing verlaagd wordt van 1,6 naar 1,0 procent. Dit heeft de Sectorcommissie bloembollen besloten in haar vergadering van 6 juni.

Door deze wijziging worden de uitgaven voor 2006 met bijna 40 procent teruggebracht. Het is niets nieuws dat de heffingstarieven voor beide geledingen niet parallel lopen; in het verleden is dit al eerder voorgekomen en ook in andere sectoren is dit aan de orde.

De Sectorcommissie heeft drie onderzoeksprojecten goedgekeurd. Het gaat om onderzoek naar het effect van de bevochtigingstijd bij pellen op zuur, bestrijding van latent zuur met UV-straling, en een onderzoek naar de verbetering van houdbaarheid bij snijhyacint. Hiervoor is in totaal 70.000 euro uitgetrokken.

Verder is aan het innovatieproject ‘Flowers and Food’ een bijdrage van 10.000 euro toegezegd, en trok de commissie ruim 1300 euro uit voor een fosfaatonderzoek. Voor het verlengen van het project ‘behoud effectief middelenpakket bloembollen’ werd 14.500 euro beschikbaar gesteld. Tot slot ging de bollencommissie akkoord met 143.000 euro voor het bestrijden van knolcyperus en een kleine 77.ooo euro voor het beheersbaar houden van aardappelmoeheid.

Ook heeft de commissie gesproken over deelname van de bollensector aan de Floriade 2012. De bollensector zal participeren, maar over de financiën die hiervoor worden ingezet is nog niets besloten. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl