Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 Juli 2005 Boete voor uitzendbureau wegens 30 illegaal werkende Polen

Een Pools uitzendbureau krijgt van de Arbeidsinspectie een boete van 240 duizend euro wegens illegale arbeid. Het bureau had dertig Polen aan het werk gezet op een tuinbouwbedrijf op Texel. Voor deze werknemers was geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Onderzocht wordt of dezelfde boete ook kan worden opgelegd aan het bedrijf dat de Polen heeft ingehuurd.

De boetes op illegale arbeid zijn sinds begin dit jaar fors omhooggegaan: van 900 naar 8.000 euro per illegale werknemer. Voor eenmanszaken gaat het om 4.000 euro. De Arbeidsinspectie bezocht drie dagen op Texel in totaal 25 bedrijven waar 268 duizend euro aan boetes werd uitgedeeld. Naast het uitzendbureau werden drie horeca-ondernemingen en een tuinbouwbedrijf beboet. Die vier bedrijven hadden bij elkaar vijf illegale werknemers aan het werk.

De salarissen van de dertig Polen lagen ver onder het minimumloon; ze ontvingen per maand netto 200 euro. Het netto minimumloon voor een volwassene bedraagt ongeveer duizend euro. Bij een ander tuinbouwbedrijf kreeg een illegale werknemer een zodanig stukloon dat hij per uur ruim 3 euro verdiende. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl