Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Juli 2005 Invoering gecombineerde loonaangifte werkgevers definitief per 1 januari 2006

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2006 bij een loket (Belastingdienst) loonaangifte doen. Op basis van die aangifte worden zowel belastingen geheven als premies werknemersverzekeringen geind. Nu int het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) nog de premies. De risico s van de gecombineerde aangifte zijn volgens minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Wijn van Financien te overzien en te beheersen. Daarom stemmen ze in met het advies van Belastingdienst en UWV voor een go-beslissing . Ook de betrokken marktpartijen (werkgevers, softwareleveranciers en advieskantoren) achten gecombineerde loonaangifte per 1 januari 2006 haalbaar.

Dit schrijven beide bewindslieden in een brief aan de Tweede Kamer over de invoering van de Wet financiering sociale verzekeringen, die de gecombineerde aangifte wettelijk regelt. Het jaar 2006 wordt een overgangsjaar, waarin de nadruk zal liggen op ondersteuning van de marktpartijen om juist en tijdig te voldoen aan hun aangifteverplichting. Werkgevers kunnen rekenen op een coulante behandeling. Boetes zullen vooral gegeven worden als ze duidelijk onwillig zijn om aan de nieuwe verplichting te voldoen.

Met de brief reageren beide bewindslieden op een verzoek van de Tweede Kamer om nader te bekijken of de gecombineerde aangifte per 1 januari 2006 verantwoord is. Volgens de Geus en Wijn is de uitkering gewaarborgd voor iedereen die zich daartoe vanaf 1 januari 2006 bij het UWV meldt. Verder is zeker gesteld dat werkgevers daadwerkelijk gecombineerd aangifte kunnen doen voor loonheffing en sociale werknemersverzekeringen. Ook is uitgebreid overlegd met de betrokken marktpartijen over de voorbereidingen die ze moeten treffen. Voor de controle van de aangeleverde loongegevens zal de Belastingdienst 452 looninspecteurs afkomstig van het UWV inzetten en ongeveer 700 medewerkers van de Belastingdienst zelf. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl