Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 10 November 2005 Voortzetting proef sluitingstijden horeca Texel

De proef met aangepaste sluitingstijden voor de horeca wordt in de winter voortgezet. Burgemeester Geldorp heeft hiertoe besloten.

Gedurende de zomermaanden is bij wijze van proef de sluitingstijdenregeling voor horecabedrijven gewijzigd toegepast. De burgemeester besloot tot het doen van de proef naar aanleiding van ervaringen in het zomerseizoen 2004 en op verzoek van de horecabedrijven en de politie.

Proef

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Texel (APV) mogen na 2:00 uur geen bezoekers meer worden toegelaten tot horecabedrijven, moet de muziek na 2:30 uur worden gestopt en de verlichting volledig te zijn ingeschakeld en moeten alle bezoekers om 3:00 uur het horecabedrijf hebben verlaten. De proef houdt in dat het tijdstip van 2:00 uur vervalt zodat ook na 2:00 uur een horecabedrijf kan worden betreden. Met de horecasector is afgesproken dat vanaf 2:30 uur de exploitatie volledig wordt gestopt. Het tijdstip van 3:00 blijft daarbij ongewijzigd.

Verlenging

De proef is vooralsnog geldig tot en met 31 oktober 2005. Op 25 oktober 2005 heeft het overleg "evaluatie zomeroverleg" plaatsgevonden. Belanghebbenden, in het bijzonder de politie en de horeca, hebben daarbij aangegeven dat de proef succesvol is verlopen en een positief effect had op de openbare orde. Voortzetting van de gewijzigde tijden wordt gewenst.

De raadscommissie Middelen heeft zich nog niet uit kunnen spreken over de proef en eventueel wijziging van de APV. Op 1 november 2005 treedt de wintersluitingstijd in werking en is het gewenst duidelijkheid te hebben over de te hanteren sluitingstijden.

De burgemeester heeft besloten de proef te verlengen.

Winterregeling

De sluitingstijdenregeling voor de winter is daarbij (ook bij wijze van proef) aangepast. Dit betekent voor de periode van 1 november 2005 tot en met 31 maart 2006 het volgende:

Voor vrijdag en zaterdag geldt een afwijkende regeling (nacht van vrijdag op zaterdag en nacht van zaterdag op zondag):

Evaluatie

In december of in januari a.s. zal de volledige evaluatie van het zomerseizoen 2005 wat betreft openbare orde worden besproken in de raadscommissie Middelen. Dan zal ook de proef met de sluitingstijden aan de orde komen. Op basis hiervan zal de gemeenteraad hierna een besluit nemen of de proef in een definitieve regeling wordt omgezet. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl