Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 15 November 2006 Provincie doet oproep aan Noord-Hollandse ondernemers

Hans Schipper, gedeputeerde recreatie en toerisme van de provincie Noord-Holland heeft Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van toerisme en recreatie opgeroepen kwaliteit hoog in het vaandel te houden. Hans Schipper: "streven naar kwaliteit is de manier om de concurrentieslag het hoofd te bieden". Hij deed deze oproep vanmorgen tijdens de toeristische netwerkdag in Enkhuizen.

Er zijn meer steden, provincies en landschappen in Nederland en in Europa die vergelijkbare toeristische voorzieningen en combinaties bieden aan toeristen en recreanten als in de provincie Noord-Holland. Als er zoveel concurrentie is, moet de kwaliteit optimaal zijn. Kwaliteit van je eigen producten, maar ook de kwaliteit van de producten van je collega. Bijvoorbeeld een luxe jachthaven moet ook beschikken over een kwaliteitsrestaurant. De ondernemers en de overheid moeten de ontwikkelingen in het toerisme zien als een uitdaging. Als een extra prikkel om hier samen goed over na te denken en als een stimulans om intensiever met elkaar samen te werken. Hans Schipper: "per slot van rekening heeft de provincie Noord-Holland geweldig veel te bieden".

In Noord-Holland verdienen zo'n 90.000 mensen hun brood in het toerisme. Een sector met een omzet van 8,9 miljard euro per jaar. De provincie Noord-Holland doet er veel aan om deze sector te ondersteunen. Onder andere door het verbeteren van toeristische en recreatieve infrastructuur, het programma Water als Economische Drager waardoor havenfaciliteiten worden verbeterd en voorzieningen voor riviercruisevaart en watersport worden gerealiseerd, het verbeteren van de toegang tot de Noordzeestranden op warme zomerdagen, de aanleg van nieuwe wandelpaden en fietspaden en het vernieuwen van de grote recreatiegebieden die meer dan 12 miljoen mensen per jaar trekken.

Deze vijfde Toeristische Netwerkdag stond in het teken van de kwaliteit van de toeristische dienstverlening en had plaats in Enkhuizen. De dag werd georganiseerd door het Toeristisch Platform. Hierin zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: Provincie Noord-Holland, Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, Toerisme Noord-Holland, Noord-Hollandse regio VVV's (Kop van Noord-Holland, Noord-Hollands Schiereiland etc), HISWA Vereniging, ANWB, RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en de Kamers van Koophandel in Noord-Holland. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl