Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 Februari 2007 Arbeidsinspectie neemt aardappelen-, groente- en fruitsector onder de loep

De Arbeidsinspectie gaat vanaf 1 februari inspecteren bij bedrijven waar aardappelen, groente of fruit worden bewerkt, verwerkt en verhandeld. In totaal zullen ruim 400 bedrijven in deze sector worden bezocht, waaronder ook groothandels. Daarbij zal vooral gelet worden op algemene veiligheid, arbeidsbelasting en chemische veiligheid.

Op het gebied van algemene veiligheid wordt gekeken naar onderwerpen als machineveiligheid, valgevaar en intern transport. Bij arbeidsbelasting naar onder andere tillen, duwen, trekken, repeterende handelingen en staande werkzaamheden. En bij chemische belasting naar werkzaamheden in en nabij zuurstofarme cellen. Naast inspecties op deze onderwerpen, wordt ook geinventariseerd op welke wijze bedrijven met de stofproblematiek omgaan.

Bij de inspecties zal voor het eerst gewerkt worden volgens het principe van het nieuwe inspecteren . Dat betekent dat bij overtredingen meer rekening wordt gehouden met de context waarbinnen een eventuele overtreding van de arbeidsomstandigheden wordt geconstateerd. De afweging om handhavend op te treden en de wijze waarop (waarschuwing, eis, boete of stillegging) is dan mede afhankelijk van de mate waarin een bedrijf werk maakt van de arbeidsomstandigheden. Een bedrijf dat serieus werk maakt van de arbeidsomstandigheden zal eerder de kans krijgen een eventuele overtreding op te heffen zonder sanctie van de Arbeidsinspectie, dan een bedrijf dat geen werk maakt van de arbeidsomstandigheden.

Het inspectietraject moet leiden tot een betere naleving van de arbeidsomstandighedenwet. Daarnaast moet het leiden tot een verbeterd inzicht in de arbeidsomstandigheden in de sector, met speciale aandacht voor machineveiligheid, lichamelijke overbelasting en stofproblematiek. De inspecties gaan tot 1 mei duren. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl