Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 Februari 2007 Samenwerken in de vleesketen

Om in de vleesketen de toezichtlast te verminderen, moeten inspectiediensten meer gaan samenwerken. Het toezicht kan dan efficiŽnter en effectiever. In het project "Eenduidig toezicht in de vleesketen" worden de mogelijkheden voor samenwerking tussen de verschillende toezichthouders onderzocht.

De voorlopige resultaten van dit onderzoek zijn te lezen in het tussenrapport van dit project dat op 29 januari jongstleden verscheen. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voert de regie over het project.

Het tussenrapport is een discussiedocument voor de vernieuwing van het toezicht. Op basis van een analyse is in kaart gebracht wat elk van de toezichthouders doet en welke lasten daar voor een bedrijf uit voortkomen. Betrokken bedrijven zijn onder andere veehouderijen, diervoederindustrie, slachthuizen en uitsnijderijen. Een afgeronde analyse in april levert vervolgens het eindrapport met mogelijkheden voor het optimaliseren van het toezicht op. Daarin worden ook verwerkers van dierlijke bijproducten en vleesproductenbedrijven meegenomen.

De vleesketen is ťťn van de door het kabinet benoemde domeinen waar, in het kader van het programma Andere overheid, de toezichtlast wordt onderzocht. Dit programma streeft ernaar dat een bedrijf geen onnodige last ondervindt van het toezicht door de overheid.

Een tussenrapport Eenduidig toezicht in het domein de vleesketen is te downloaden op www.vwa.nl (bron: Voedsel en Waren Autoriteit)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl