Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 04 April 2007 Internationale handel event geeft MKB-export een boost van 20 miljoen euro

Van 16 tot 21 april: Internationale Handelsdag Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel organiseert voor de derde keer de Internationale Handelsdag. Vanaf maandag 16 tot en met zaterdag 21 april staan op elf locaties in het land de deuren open voor bezoekers die kennis willen maken met alle aspecten van import en/of export. De KvK verwacht 4.000 bezoekers op de Internationale Handelsdag en de ondersteunende bijeenkomsten.

Exportboost

De Kamer van Koophandel kan beginnende exporteurs onder meer begeleiden door de EVD-subsidieregeling 'Programma Starters op Buitenlandse markten'. Uit onderzoek is gebleken dat de helft van deze begeleide startende exporteurs een gemiddelde export genereren van 80.000 euro per bedrijf. In 2007 verwacht de Kamer van Koophandel 500 startende exporteurs te kunnen begeleiden. Dit zal leiden tot een exportboost van 20 miljoen euro. Een MKB-bedrijf kan begeleiding krijgen bij het bepalen van de aanpak om een buitenlandse markt te bewerken, zoals het opstellen van een exportplan en het vinden van potentiŽle afnemers of samenwerkingspartners.

Internationale Handelsdag

Op de Internationale Handelsdag kan men zich vrijblijvend door middel van een informatiemarkt, presentaties en een netwerkcafť oriŽnteren op alle aspecten van het zakendoen met het buitenland. De verschillende presentaties gaan in op algemene vragen als: 'Hoe begin ik met importeren?' tot meer specifieke vragen als 'Hoe bescherm ik mijn producten tegen namaak?' en 'Hoe exporteer ik bloembollen naar China?'. Op de informatiemarkt staan stands van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Douane en de EVD en van vertegenwoordigers van diverse landen.

Programma Noordwest-Holland

Op dinsdag 17 april vanaf 13.00 uur organiseert de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland in samenwerking met de Bedrijvenkring Heerhugowaard en de EVD de Internationale Handelsdag op het industrieterrein Zandhorst in Heerhugowaard. Ondernemers krijgen de kans om contacten te leggen met deskundigen en zakenrelaties. Deze speciale dag is niet alleen interessant voor beginnende ondernemers, maar ook geschikt voor ervaren exporteurs en importeurs. Verschillende bedrijven zullen hun deuren openen om u rond te leiden en de ervaringen met "hun" land met u te delen.

De 6 landen die voor u geselecteerd zijn:

  1. RoemeniŽ
  2. Bulgarije
  3. Frankrijk
  4. Ver. Arabische Emiraten
  5. BraziliŽ
  6. Zuid-Afrika

Informatiemarkt:

Op deze dag kunt u -naast de Internationale Handelsdag- ook de informatiemarkt bezoeken. Deze zal rond de klok van 17:00 uur aanvangen en tot 20:30 uur duren.

Aanmelden voor deze dag kunt u via www.alkmaar.kvk.nl/evenementen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl