Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 24 April 2007 Overheid gaat horeca in het noorden van Noord-Holland intensief controleren

De overheid gaat fraude in de horeca in vier regio s hard aanpakken. Horecabedrijven worden de komende maanden gecontroleerd op onder meer uitkeringsfraude, illegale arbeid en ontduiking van belastingen en sociale premies. De vier regio s zijn: Gelderland, Zuid-Limburg, het noorden van Noord-Holland en de drie noordelijke provincies. Eenzelfde actie leverde vorig jaar in andere delen van het land veel overtredingen op.

De diensten die samen op pad gaan, zijn de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, het UWV, vreemdelingenpolitie en gemeenten. Zij controleren verder op zwart werk, illegale huisvesting en naleving van vergunningen. Werknemers die zich niet kunnen identificeren, kunnen meteen een boete krijgen. De overheid kan zonder identiteitsbewijzen niet controleren of zij in Nederland mogen verblijven en werken.

Het Horeca Interventieteam (HIT) geeft misstanden met voedselveiligheid door aan de Voedsel- en Warenautoriteit. Bij vermoedens van complexe, grootschalige fraude wordt de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) ingeschakeld. De controles zullen gericht plaatsvinden, vooral bij snackbars, shoarmazaken en eetgelegenheden met een buitenlandse keuken. Vaak zijn de bezoeken het gevolg van vooronderzoek, signalen of eerdere ervaringen.

Bij controles van Horeca Interventieteams vorig jaar bleek dat bij circa een kwart van de bezochte bedrijven vreemdelingen aan de slag waren zonder dat de werkgever voor hen een vergunning had. Ook werden vaak te weinig sociale premies afgedragen en werd zwart gewerkt.

De verschillende diensten werken in een team samen omdat dat efficienter is en de financiele schade aan een malafide bedrijf maximaal is. Ten onrechte niet-afgedragen belasting en premies moeten alsnog worden betaald, verhoogd met fikse boetes. Bedrijven die in de fout zijn gegaan, kunnen extra controles verwachten. De intensieve controle moet ook oneerlijke concurrentie door malafide horeca-ondernemingen tegengaan. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl