Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 Mei 2007 Nieuw beleid voor Helderse detailhandel

Conceptnota ter inzage

Den Helder mist een evenwichtige, hoogwaardige en duurzame detailhandelsstructuur. De gemeente Den Helder wil hierin graag verandering brengen. Welk beleid en welke maatregelen hiervoor nodig zijn, staat in de concept Kadernota Detailhandel. Dinsdag 8 mei heeft het college van burgemeester en wethouders besloten deze concept Kadernota Detailhandel vrij te geven voor inspraak.

In de Helderse detailhandel gaat het om het zoeken naar versterking en evenwicht. Versterking is nodig om de kwaliteit van de winkelgebieden waar mogelijk te verbeteren. Dit geldt niet alleen voor de binnenstad - die duidelijk een impuls nodig heeft - maar ook voor de winkelvoorzieningen in de buurten en wijken en het Ravelijncenter. Verder moet sprake zijn van een winkelstructuur waarin dynamiek voldoende kan worden opgevangen en wensen van ondernemingen kunnen worden gehonoreerd. Dit speelt met name op het punt van schaalvergroting.

Een succesvolle locatiekeuze en vestigingsstrategie van de detailhandel zijn nodig om te komen tot een evenwichtige, hoogwaardige en duurzame detailhandelsstructuur. Dit versterkt de regionale functie van Den Helder.

Hoge prioriteit ligt bij de opwaardering van de detailhandel in de binnenstad. De huidige ontwikkeling van de binnenstad tot een compact geheel, waarbij een duidelijke relatie met Willemsoord voorop staat, vraagt hierom. Gedacht wordt aan een koppeling via de Beatrixstraat.

Daarnaast wordt in de nota aandacht besteed aan de diverse wijkwinkelcentra en het Ravelijncenter. Er worden uitspraken gedaan over de richting die de gemeente, na overleg met de betrokken partijen, met deze gebieden op wil.

Ter inzage, reacties

De concept Kadernota Detailhandel ligt van 16 mei 2007 tot en met 12 juni 2007 ter inzage bij de Klantenservice in het stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20 en iedereen is vrij om daarop te reageren. De openingstijden zijn: op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.00 uur tot 14.00 uur, op woensdag van 8.00 uur tot 15.30 uur en op donderdag van 8.00 uur tot 19.30 uur. De concept kadernota kunt u ook downloaden onder de rubriek bestuur en organisatie/beleid op de website van de gemeente Den Helder, www.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl