Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 25 Mei 2007 Inspectie naar arbeidsomstandigheden aan boord

De Inspectie Verkeer en Waterstaat is in mei 2007 met het inspectieprogramma 'ARBO Zeevaart 2007' gestart. Het programma duurt een jaar, waarbinnen circa 150 Nederlandse schepen geÔnspecteerd worden.

Het vaststellen van de mate van naleving van de Arbowet is een belangrijke doelstelling van het inspectieprogramma. De nalevingresultaten worden na afloop gepresenteerd in een rapport. De inspectie beoogt met dit programma ook arbeidsongevallen aan boord te voorkomen. Tijdens de controles geven de inspecteurs voorlichting over de in januari 2007 hernieuwde Arbowet.

De inspectie besteedt extra aandacht aan registratieverplichting en melding bij ongevallen aan boord, veilig gebruik van luikenwagens en arbeids- en rusttijden van de bemanning. Alle Nederlandse koopvaardij- en baggerschepen kunnen geselecteerd worden voor dit programma, waarbij wel rekening wordt gehouden met de resultaten van voorgaande inspecties en de datum van de laatste inspectie. (Bron: Inspectie Verkeer en Waterstaat)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl