Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 04 Juni 2007 Kamer houdt informatiebijeenkomst over inspraak Natura 2000-Waddenzeegebieden - 18 juni

Ondernemers moeten voor 3 juli reageren bij LNV

Op maandag 18 juni vindt op Texel een speciale informatiebijeenkomst plaats voor ondernemers in het kader van Natura 2000. Voor de aanwijzing van zeven Natura 2000-gebieden in het Waddenzeegebied heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ontwerpbesluiten opgesteld. Tot en met 3 juli 2007 kunnen ondernemers hun zienswijze op deze aanwijzing schriftelijk kenbaar maken. Ondernemers worden tijdens de bijeenkomst door de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, KAVB (brancheorganisatie bloembollensector) en LTO-Noord geinformeerd over hoe ze die mogelijkheid optimaal kunnen benutten.

Tot en met 3 juli liggen de ontwerpbesluiten met kaarten en toelichting ter inzage in het gemeentehuis en de bibliotheek van de betreffende gemeenten, in de provinciehuizen, de waterschapskantoren en de regiokantoren van het ministerie van LNV. Officieel bezwaar maken kan in deze fase nog niet, maar het is wel belangrijk om een zogenaamde "Zienswijze" in te dienen. Na deze ronde volgt namelijk een definitieve aanwijzing. Alleen wie tussen 23 mei en 3 juli een reactie heeft gegeven, kan tegen die definitieve aanwijzing beroep aantekenen.

Waarom een zienswijze indienen?

Natura 2000 is een netwerk van beschermde natuurgebieden in de EU. Ondernemers die in of vlakbij de aangewezen gebieden activiteiten (willen) uitvoeren, moeten voortaan in de vergunningaanvraag bewijzen dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de natuur. De bewijslast wordt dus omgekeerd. Denk daarbij aan geluid- en lichtproductie, activiteiten zoals varen, recre?n, maar ook bedrijfsactiviteiten, grondwateronttrekking, waterkwaliteit (gebruik van mineralen, gewasbeschermingsmiddelen), uitstoot van stoffen, neerslaan van ammoniak, en dergelijke.

Bijeenkomst

De speciale voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden op maandag 18 juni 2007 van 18.30 uur tot 21.30 uur in Vakantie- en conferentiecentrum De Krim, Roggeslootweg 6, 1795 JV De Cocksdorp. Deze is toegankelijk voor alle ondernemers uit de Kop van Noord-Holland.

Aanmelden kan bij mevrouw R. Beentjes, 072-5195764, of e-mail . Meer informatie over de bijeenkomst Natura 2000 staat op de website van de Kamer, www.alkmaar.kvk.nl bij ?Ondernemen in uw regio?, regio-informatie. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl