Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 Augustus 2007 Regionale bijeenkomst over breedband en ICT - 26 september

NoordWest8 organiseert op woensdagmiddag 26 september een bijeenkomst over 'Regionaal investeren in breedband en ICT'. De bijeenkomst is van 14.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in restaurant 'De Rijd' in Nieuwe Niedorp.

De leden van vereniging NoordWest8 zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst. In de besprekingen wil NoordWest8 samen met de leden onderzoeken hoe regionale investeringen in ICT en breedband gestimuleerd en begeleid kunnen worden. Niet alleen het bedrijfsleven, maar ook sectoren als zorg, onderwijs en overheid hebben baat bij het benutten van deze kansen. Andere regio's zijn hier al mee bezig. Er zijn overkoepelende organisaties, die regionale initiatieven stimuleren en begeleiden. Zoals Nederland Breedbandland (organisatie van met name ICT-aanbieders), Connecting the Dots (ondersteuningsactiviteit van Economische Zaken) en Breedband Provincies (projectenpool over alle provincies in Nederland). Recent is voor de Noordvleugel van de Randstad een initiatief gestart om glasvezelringen via 'digitale marktplaatsen' aan elkaar te koppelen. Tijdens de bijeenkomst wordt besproken of de vereniging zich hierbij wil aansluiten of/en andere kansrijke initiatieven wil ontplooien zoals het opzetten van een regionaal opleidingsinstituut voor ICT'ers.

De regio staat voor een strategische keuze: investeren in aanleg ICT-infrastructuur en stimuleren van vraagbundeling rond breedband, of vertrouwen op marktwerking en stimuleren van kennis en kunde rondom ICT. Graag wil NoordWest8 samen met geÔnteresseerden, belanghebbenden en deskundigen nadenken over deze strategische kwesties en de beste keuze voor de regio. Het idee van het bestuur van NoordWest 8 is om rond ICT en breedband een regionaal samenwerkingsproject te ontwikkelen. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl