Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 September 2007 Banken ondertekenen overeenkomst proef met starterskredieten uitkeringsgerechtigden

Banken kunnen uitkeringsgerechtigden die een eigen bedrijf willen beginnen makkelijker aan een lening helpen. Hierover is vanmiddag op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overeenkomst ondertekend met vertegenwoordigers van ABN-AMRO, Rabobank Nederland, Fortis bank en de kredietbanken Friesland en Rotterdam.

De overeenkomst maakt het voor de banken eenvoudiger om mee te doen aan een proef die in Leeuwarden, Lelystad en Rotterdam wordt gehouden om uitkeringsgerechtigden met een borgstelling van de overheid aan een starterskrediet te helpen. De proef, die op initiatief van staatssecretaris Aboutaleb wordt gehouden, is op 1 juli van start gegaan.

De rijksoverheid stelt zich in deze proef voor 80% van het geleende bedrag garant, op voorwaarde dat het bedrijfsplan is goedgekeurd door Senter Novem, een dienst van het ministerie van Economische Zaken.

Banken die de overeenkomst hebben ondertekend hoeven niet meer voor elk krediet dat zij verstrekken een aparte afspraak te maken met de overheid over de garantstelling. Zij kunnen kredieten verstrekken tot 31.500 euro. De proef zal een jaar duren. Voor die periode is maximaal 6 miljoen euro beschikbaar. De eerste kredieten zijn inmiddels verstrekt. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl