Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 September 2007 Heemskerk geeft subsidie voor aanpak urgente bedrijvenlocaties

Negen bedrijventerreinen krijgen een subsidie uit de regeling Aanpak Urgente Bedrijvenlocaties (AUB). Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) maakte dat bekend tijdens een werkbezoek aan Alpen aan de Rijn. In totaal geeft Heemskerk ruim 1,3 miljoen euro subsidie. De subsidie bedraagt een derde van de kosten per locatie met een maximum van 225.000 euro.

De bedrijventerrein die subsidie ontvangen, bevinden zich in Hengelo, Sint-Oedenrode, Lelystad, Heerhugowaard, Leerdam, Kampen, Haaksbergen en Sittard-Geleen. De gebieden zijn op advies van een commissie van experts geselecteerd uit elf ingediende aanvragen.

Deze bedrijventerreinen hebben met problemen te maken als inbraken, diefstallen in en uit gebouwen en in en uit auto´s en vrachtwagens. Soms worden personeel en klanten van de bedrijven het slachtoffer van geweldsmisdrijven en diefstallen.

De door Heemskerk gesubsidieerde projecten richten zich vooral op toezicht (waaronder camera´s) en op beperking/beheersing van de toegangswegen (hekken, slagbomen).

In Alpen aan de Rijn opende staatssecretaris Heemskerk een camerasysteem op bedrijventerrein Rijnhaven dat eerder subsidie hiervoor ontving. Hij bood de stichting die de subsidie ontving, als eerste een brochure aan met goede voorbeelden van de aanpak van criminaliteit in winkelgebieden en op bedrijventerreinen. `Ik wil grote, maar vooral ook kleine ondernemers kennis laten maken met de verschillende mogelijkheden waarmee zij hun onderneming kunnen beschermen tegen criminaliteit en hen stimuleren hier werk van te maken,´ aldus Heemskerk.

De regeling AUB vloeit voort uit het Actieplan Veilig Ondernemen, een gezamenlijk project van de ministeries van Economische Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken en van VNO-NCW, MKB Nederland en het Verbond van Verzekeraars. In totaal hebben 43 bedrijvenlocaties en winkelgebieden hiermee subsidie ontvangen uit de regeling AUB.

De brochure `Aanpakken AUB´ is te downloaden op EZ.nl (Bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl