Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 15 Oktober 2007 Verlanglijstje ondernemers eindelijk hoog op de agenda

KvK toont aan dat 40% van de gemeentelijke vergunningen kan worden teruggedrongen

Recentelijk attendeerde de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland de gemeenten in de regio op de mogelijkheid subsidie aan te vragen bij de rijksoverheid om de administratieve lastendruk voor ondernemers terug te dringen. Het is één van de meest gehoorde klachten in ondernemend Nederland: de overmaat van wetten en regels. De publicatie ´12 Best Practices´van de KvK geeft voor twaalf gemeentelijke vergunningen aan naar welke oplossingen gestreefd kan worden om de administratieve lasten voor bedrijven aan te pakken: van het afschaffen van de evenementenvergunning en de reclamevergunning tot het vereenvoudigen van de marktplaatsvergunning. Op 19 september werd deze publicatie overhandigd door Thijs Woltgens, voorzitter Kamer van Koophandel Nederland, aan Jacques Wallage, voorzitter Taskforce Regeldruk Gemeenten.

Gemeenten kunnen zich momenteel bij het rijk aanmelden voor de ´Tijdelijke Regeling stimulering aanpak vermindering gemeentelijke administratieve lasten´. Deze zogenoemde ´voucher regeling´ trad medio augustus in werking en wordt uitgevoerd door het agentschap SenterNovem van het ministerie van Economische Zaken. Kort na de inwerkingtreding verzond de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland de brief aan gemeenten in de regio.

Voorwaarde

Onderdeel van de regeling is de voorwaarde dat gemeenten het bedrijfsleven betrekken bij het proces om de administratieve lasten te verlichten. De Kamer van Koophandel heeft zich opgesteld als partij die de gemeenten hierbij wil helpen.

De rapportage ´12 Best Practices´is op te vragen bij de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, tel. 072-5195757 of te downloaden op www.kvk.nl/regeldruk. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl