Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 18 Oktober 2007 Bedrijventerrein Breekland wordt op 31 oktober officieel geopend

Breekland, het jongste bedrijventerrein in Langedijk, wordt op woensdag 31 oktober officieel geopend. Dat gebeurt om 15.30 uur met 'tromgeroffel en een klap op de vuurpijl'.

De opening wordt namelijk opgeluisterd door het tienkoppige percussiegezelschap 'Drop di samba'. Jaap Bond, de Noord-Hollandse gedeputeerde van Economische Zaken, zorgt met een toespraak voor verbaal vuurwerk. Namens de gemeente Langedijk voert wethouder Wim van Beek het woord.

Breekland wordt gekarakteriseerd als 'ondernemen met uitzicht'. Het jongste bedrijventerrein in Langedijk ligt in de polder Geestmerambacht ten westen van Oudkarspel en wordt ontsloten via de provinciale weg N504. Breekland wordt een duurzaam bedrijventerrein, dat mede dankzij een 500 meter brede 'groenblauwe' buffer aan de kant van Oudkarspel zorgvuldig wordt ingepast in het landschap.

Een ondernemer die op Breekland wil bouwen, krijgt pas een bouwvergunning als het ontwerp van zijn bedrijfspand van het predicaat 'duurzaam' is voorzien. Dat betekent onder andere dat het gebouw zo energiezuinig mogelijk is en dat bouwmaterialen worden toegepast die kunnen worden hergebruikt.

Breekland krijgt een parkmanager die verantwoordelijk wordt voor de bewegwijzering en de beveiliging en ook een centrale rol kan gaan spelen bij de gezamenlijke inkoop van producten en diensten, alsmede bij de realisatie van gezamenlijke mogelijkheden om energie, water en grondstoffen zo efficiënt en duurzaam mogelijk te gebruiken.

Breekland krijgt een bruto oppervlakte van 75 hectare. In de eerste fase is er netto 32 hectare beschikbaar voor 'ondernemers met uitzicht'. In de tweede fase komt daar nog eens 28 hectare bij. Vier ondernemers zijn inmiddels al aan het bouwen, elf anderen zitten nog in de procedure die tot een bouwvergunning moet leiden. De grond wordt aan hen verkocht zodra de bouwvergunning is verleend.

De officiële openingshandeling begint op 31 oktober om 15.30 uur. Om 17.00 uur zal de bijeenkomst worden afgesloten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl