Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 03 December 2007 Laatste kans op subsidie bij een vervuild bedrijfsterrein

Bedrijven met een historische bodemverontreiniging op hun bedrijfsterrein kunnen zich nog in de maand december aanmelden voor een financiële bijdrage van de overheid. Minister Cramer van Ruimte en Milieu deed vandaag tijdens een bijeenkomst over maatschappeijk verantwoord ondernemen van de Rabobank in Utrecht een oproep aan alle ondernemers die eigenaar zijn van een bedrijfsterrein met bodemvervuiling om hun subsidiemogelijkheden niet onbenut te laten.

'Ik roep alle naar schatting 12.000 bedrijven die te maken hebben met een vervuild bedrijfsterrein op om in de komende weken een bewuste keuze te maken tussen wel of niet aanmelden voor subsidie. Bijna 4.000 bedrijven hebben zich al aangemeld en hiermee hun recht op subsidie veiliggesteld. Voor de bedrijven die nog geen keuze hebben gemaakt, begint de tijd te dringen', aldus minister Cramer.

De subsidiemogelijkheden zijn niet onbeduidend voor de betrokken bedrijven, aangezien het gemiddelde subsidiepercentage 35% bedraagt en afhankelijk van de specifieke omstandigheden kan oplopen tot maximaal 70% van de saneringskosten. Het gaat hierdoor al snel om tienduizenden euros aan subsidie per bedrijf. Niet alle bedrijven met een vervuild bedrijfsterrein komen voor subsidie in aanmerking. Dit wordt onder meer bepaald door het tijdstip waarop men eigenaar is geworden van het bedrijfsterrein en de aard en omvang van de verontreiniging.

Toekomst

Om bedrijven te helpen bij het verkrijgen van subsidie en tevens bij het in de toekomst daadwerkelijk uitvoeren van een bodemsanering is de Stichting Bodemcentrum opgericht door ondernemingsorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW, Bovag, Netex, Koninklijke Metaalunie en FME-CWM. Alle bedrijven in Nederland die te maken hebben met een historische bodemverontreiniging op hun bedrijfsterrein kunnen bij Bodemcentrum terecht.

Meer informatie op www.vrom.nl (Bron: Min. VROM)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl