Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 05 December 2007 Eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebied binnenstad Den Helder

De burgemeester van Den Helder, Stefan Hulman, heeft woensdag 28 november de eerste ster in ontvangst genomen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit certificaat geeft aan dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid in het winkelgebied van de Helderse binnenstad te vergroten. Het certificaat is uitgereikt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Met de eerste ster wordt het uitwerken van een gezamenlijke aanpak beloond. De Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB), de Vereniging van Eigenaren Commercieel Onroerend Vastgoed (VECOB), politie, brandweer en de gemeente hebben een plan van aanpak uitgewerkt om criminaliteit, onveiligheidsgevoelens en overlast in de binnenstad tegen te gaan. De maatregelenrichten zich vooral op de meest urgente problemen in de binnenstad: zwerfvuil en graffiti, hangjongeren en alcoholverslaafden, onvoldoende verlichting, winkeldiefstal en onvoldoende toezicht en controle. Ze zullen de komende twee jaren stap voor stap worden uitgevoerd. De vijf partners hebben de gezamenlijke aanpak bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant.

Rondom deze gebeurtenis vondenin de loop van de middag diverse activiteiten plaats in en rondom Stadscafe De Keizerskroon in de Beatrixstraat: een demonstratie van het bikersteam van de politie, een demonstratie van de brandweer en nog tal van andere activiteiten in de loop van de middag.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden is een gevolg van afspraken tussen het Platform Detailhandel en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken.

De eerste ster staat voor het realiseren van de samenwerking tussen de publieke en private partners en het gezamenlijk maken van een plan van aanpak om de veiligheid in het winkelcentrum te verbeteren. Zodra alle doelen gerealiseerd zijn, volgt de uitreiking van de tweede ster.

De ondertekenaars van het convenant waren: de burgemeester van Den Helder, het hoofd basispolitiezorg Den Helder. N. Modder, de waarnemend commandant van de brandweer G. Tibboel, de voorzitter van de HOB H. van Leeuwen en de vertegenwoordiger van VECOM, M. van de Graaf. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl