Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 05 December 2007 Zieke uitzendkracht krijgt ook ziekengeld over werkdagen in weekend

Uitzendkrachten krijgen straks in hun eerste ziekteweek ook over werk in het weekend ziekengeld uitbetaald. Nu krijgen zij over geen enkele zaterdag en zondag ziekengeld. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert hiermee de motie-Van Hijum van de Tweede Kamer uit, zo staat in een brief aan de Tweede Kamer.

Onder de Ziektewet vallen onder andere uitzendkrachten, andere flexwerkers en vrouwen die ziek zijn als gevolg van hun zwangerschap of bevalling. De minister vindt dat deze groep mensen op dezelfde wijze aanspraak moeten kunnen maken op ziekengeld. Nu is dat niet zo. In de huidige situatie kan het voorkomen dat een uitzendkracht die in het weekend werkt en op die dagen ziek is, in zijn eerste ziekteweek minder ziekengeld ontvangen dan een uitzendkracht die doordeweeks werkt. Zo krijgt een uitzendkracht die van dinsdag tot en met vrijdag werkt, ziek wordt en de eerste twee dagen (deels) zelf moet betalen, over donderdag en vrijdag ziekengeld. Dezelfde uitzendkracht die van donderdag tot en met zondag werkt, krijgt over die dagen helemaal geen ziekengeld, omdat hij ook de eerste twee dagen zelf moet betalen en in weekend geen recht heeft op ziekengeld. In de nieuwe situatie krijgt hij in de eerste ziekteweek ook over zaterdag en zondag ziekengeld uitgekeerd.

De minister gaat hiertoe de Ziektewet aanpassen. De wijziging betreft alleen de eerste week van ziekte omdat uitzendkrachten daarna wel op dezelfde wijze recht hebben op ziekengeld. De minister is voornemens om in het tweede kwartaal van 2008 het aangepaste wetsvoorstel bij de Kamer in te dienen. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl