Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 Januari 2008 Nederland bekrachtigt internationaal arbeidsverdrag zeevaart

De Rijksministerraad heeft er op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd het Maritieme Arbeidsverdrag 2006 te bekrachtigen. Het verdrag van de Internationale Arbeidsorganisatie verbetert wereldwijd de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van zeelieden. Zo moet het verdrag oneerlijke concurrentie tegengaan die ontstaat doordat bepaalde 'goedkope vlaglanden' internationale regels niet willen of kunnen naleven.

Voor Nederland als belangrijk zeevarend land met Rotterdam als wereldhaven, is bekrachtiging economisch belangrijk. Dit komt onder meer omdat het niet bekrachtigen er toe zou kunnen leiden dat Nederlandse schepen niet meer worden toegelaten tot havens in landen die het verdrag wel hebben bekrachtigd. Met de bekrachtiging van het verdrag komt het kabinet tegemoet aan de wens van zowel werkgevers als werknemers.

Bekrachtiging van het verdrag betekent dat Nederland veel regels moet wijzigen. Daarover zal het kabinet een nader besluit moeten nemen. Pas daarna zal het kabinet de bekrachtiging ter goedkeuring voorleggen aan het parlement. Het kabinet wil de wijzigingen uiterlijk in 2010 doorgevoerd hebben, zodat Nederland dan daadwerkelijk partij wordt bij het verdrag. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl