Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 12 Februari 2008 Materialenveiling bij fa. Dorsman-Wiersma - 15 februari

Op vrijdag 15 februari organiseert CNB in opdracht van de fa. Dorsman-Wiersma te Anna Paulowna een omvangrijke en interessante materialenveiling van een grote, in zeer goede staat verkerende bedrijfsinventaris. Het betreft hier een veiling van ruim 200 kavels, waarvan het merendeel betrekking heeft op materialen en machines die slechts een paar jaar geleden zijn aangeschaft.

Aangezien er sprake is van een groot aantal verwerkingsmachines is de veiling met name interessant voor kwekers die voor aanvang van het nieuwe rooiseizoen op zoek zijn naar aanvulling c.q. vervanging van de bestaande inventaris. Het betreft hier namelijk machines en materialen die met name gebruikt werden bij de teelt en verwerking van voorjaarsgewassen.

Grootste blikvangers bij het buitengebeuren zijn een vijftal tractoren, waarvan twee 4 WD-John Deere, waarvan één is uitgerust met een hefmast, alsmede een drietal Massey Ferguson-tractoren (twee 4 WD en één 2 WD).

Interessante kavels bij het binnengebeuren zijn een tweetal verwerkingslijnen, waar onder een sorteerpellijn, bestaande uit een Antha-kantel/knikbunker combi, Antha-rollenvoorsorteerder, Van Dijke R12-pelmachine en naast diverse aan- en afvoerbanden een Compas-drieplaats voorsorteerder van 120 cm breed. De lijn eindigt met een AWB-pelband van 600x100 cm en een Compas 4-plaats twinsorteermachine (bouwjaar 2001), inclusief magneetplaten. De tweede sorteerlijn bestaat uit een Antha-kuubkistenkantelaar en een Compas-dubbele achtplaats twin-sorteermachine met bovenliggend poetsbed. Deze machine is rechts uitgevoerd.

De veiling begint om 10.00 uur ís morgens, vindt plaats onder leiding van de CNB-veilingmeesters Jan Meijer en Wim Zandwijk en staat onder toezicht van Notariskantoor Baalman te Wieringerwaard. De kijkdagen zijn op woensdag 13 en donderdag 14 februari aanstaande van 08.00 tot 17.00 uur en op de dag van veiling vanaf 08.00 uur. Interessant aan deze veiling is dat de betaling voor actieve CNB-relaties pas op 15 september 2008 dient te geschieden. De catalogus is te downloaden van www.cnb.nl. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl