Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 Februari 2008 Zilte zeekool, nu exclusief op de markt

Vanaf 2008 is de 'nieuwe' groente zilte zeekool in Nederland verkrijgbaar. Deze exclusieve groente wordt in winter en voorjaar verkocht via twee groothandels. Zeekool werd tot nu toe alleen particulier verbouwd, of in het wild geoogst. Stichting Sint Donatus op Texel is erin geslaagd het gewas geschikt te maken voor de professionele teelt.

Waar wordt zilte zeekool verbouwd?

Het is voor het eerst dat zilte zeekool op professionele basis wordt geteeld en op de markt wordt gebracht. Het telen gebeurt op dit ogenblik alleen nog op Texel. Stichting Sint Donatus heeft vlakbij het dorpje Den Hoorn speciaal voor deze teelt een traditionele schapenboet omgebouwd. Bij de teelt van zilte zeekool worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Waar is zilte zeekool verkrijgbaar?

Zilte zeekool wordt in de aanloopfase nog beperkt gedistribueerd via twee groothandels: Schmidt Zeevis in Rotterdam en De Lindenhoff in Baambrugge.

Exclusief én ecologisch geteeld

Zo blijft het vooralsnog een exclusieve groente, die bovendien ecologisch verantwoord wordt geproduceerd. De bedoeling is dat zilte zeekool binnen enkele jaren op grotere schaal verbouwd wordt.

Meer informatie op www.zeekool.nl (Bron: Zilte Zeekool)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl