Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Februari 2008 Omvangrijke materialenveiling Kop van Noord-Holland 29 februari

Op vrijdag 29 februari aanstaande organiseert CNB in opdracht van de fa. G.W. van Grieken & Zonen te Breezand een omvangrijke materialenveiling. De veiling vindt plaats wegens beëindiging van de bedrijfsactiviteiten, nadat afgelopen zomer en najaar reeds de complete bloembollenkraam is verkocht. In totaal zullen zoín 265 kavels onder de hamer komen.

De fa. van Grieken mag in de Kop van Noord-Holland tot de middelgrote bedrijven gerekend worden en is bovendien sterk gemechaniseerd. Dat blijkt onder meer uit het feit dat bij de te veilen kavels onder meer een zestal Massey Ferguson-tractoren worden aangeboden. Ook is er de laatste jaren nog regelmatig geïnvesteerd in de modernisering van de bedrijfsinventaris.

Tot de grootste blikvangers bij het buitengebeuren behoren zoals gezegd een zestal tractoren, waarbij vermeld dient te worden dat diverse tractoren zijn uitgerust met bijvoorbeeld een voorlader of bunkerdak of gewasbeschermers. Tractoren dus die stuk voor stuk zijn toegesneden op specifieke taken binnen het bedrijfsgebeuren. Wat de aandrijving betreft kan genoemd worden dat drie tractoren 4-wiel aangedreven zijn en de andere drie 2-wiel aangedreven.

Opvallende kavels bij het binnengebeuren zijn een tweetal Toyota-elektrische heftrucks (hefvermogen 1500 kg)en een drietal verwerkingslijnen, waar onder een spoellijn met een Botman-spoelmachine, een pellijn, bestaande uit diverse Antha-machines, zoals een kantelaar, doseerelevator, ontklisteraar, rollenzeef en voorsortering, terwijl de derde lijn betrekking heeft op het sorteren. Deze lijn bestaat uit een AWB-kantelaar en elevator, leesband, poetsmachine en een Demco-dubbele sorteermachine. Heel bijzonder is de veiling van diverse complete cellen. Deze zijn opgebouwd uit sandwich panelen en uitgerust met droog/bewaarwanden, heaters, koelinstallatie, kachels en Sercom-meetboxen .

De veiling begint om 10.00 uur ís morgens, staat onder leiding van de CNB-veilingmeesters Jan Meijer en Wim Zandwijk en vindt plaats onder notarieel toezicht van Baalman Notariskantoor te Wieringerwaard. Interessant is dat betaling door actieve CNB-relaties pas dient te geschieden per valuta 15 september 2008. De kijkdagen zijn vastgesteld op woensdag 27 en donderdag 28 februari van 08.00 tot 17.00 uur en op de dag van veiling vanaf 08.00 uur. De catalogus is vanaf heden te downloaden vanaf internet.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl