Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Februari 2008 Verbetering vrij verkeer van goederen in EU

Het Europese Parlement heeft nieuwe regels goedgekeurd waardoor de interne markt voor goederen verbetert en bedrijven hun producten eenvoudiger kunnen afzetten op de Europese markt. Naar verwachting treden de regels volgend jaar in werking.

Goederen eenvoudiger toegelaten

Het wordt makkelijker om goederen waarvoor geen EU-regelgeving geldt te verkopen in het buitenland. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde voedingsmiddelen, meubels, fietsen en edelmetalen. Een EU-lidstaat is meestal al verplicht om producten toe te laten die legaal verkocht worden in een ander EU-land. De toegang wordt vaak echter bemoeilijkt door nationale voorschriften. Met de nieuwe maatregelen hoeven bedrijven niet meer te bewijzen dat hun producten aan de eisen voldoen, maar moeten overheden aantonen dat dit niet zo is. Ook worden er contactpunten opgezet in alle lidstaten, zodat bedrijven goede toegang hebben tot informatie over nationale voorschriften.

Meer informatie op de site van de Kamer van Koophandel, te vinden onder "aankomende wetgeving", www.kvk.nl (Bronnen: Persbericht Europese Commissie, KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl