Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 03 Maart 2008 Minister Verburg presenteert maatregelen voor een duurzame visserij

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) presenteert op dinsdag 4 maart de brochure 'Perspectief voor een duurzame visserij'. Het boekje is een verkorte versie van het Operationeel Programma van het Europese Visserij Fonds en bevat maatregelen die Verburg wil nemen met geld uit dit fonds.

De maatregelen zijn voornamelijk gericht op het bevorderen van vernieuwing en verduurzaming. De komende jaren zullen visser, kwekers, handel en de verwerkende industrie flink moeten investeren in nieuwe duurzame technologie en duurzame vormen van samenwerking. Technologische innovatie en het ontwikkelingen van nieuwe product- en marktcombinaties zijn van essentieel belang voor het overleven van de sector. Daarom ondersteunt minister Verburg proef- en samenwerkingsprojecten die kunnen leiden tot duurzame technieken en methoden die in de markt kunnen worden ingevoerd.

De Europese Unie heeft voor de periode van 2007 tot 2013 in het Europese Visserij Fonds 48,6 miljoen euro gereserveerd voor de Nederlandse vissector. Samen met de nationale bijdragen is in deze periode in totaal ruim 120 miljoen euro beschikbaar.

Verburg heeft het Europese programma langs vijf sporen ingevuld. Deze sporen staan beschreven in de brochure met de daarbij behorende maatregelen die de komende jaren van kracht worden. Voorbeelden zijn een investeringsregeling voor de verdere ontwikkeling van aquacultuur en een maatregel gericht op verwerking en afzet om duurzaamheid in de keten te bevorderen.

Minister Verburg overhandigt de brochure aan Bram Bierens, voorzitter van het Visserij Innovatie Platform (VIP). Het VIP adviseert de minister van LNV over wie of welke projecten voor ondersteuning in aanmerking komen.

De brochure 'Perspectief voor een duurzame visserij' is na de presentatie op 4 maart te vinden op de site van het LNV-Loket. (Bron: Min. LNV)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl