Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 05 Maart 2008 Veel belangstelling voor Wereldlelieshow

Van 28 februari t/m 1 maart jl. vond in BolleNoord voor het derde achtereenvolgende jaar de Wereldlelieshow plaats. Het door de Intermediair Groep Holland (IGH) georganiseerde evenement omvatte circa 150 vazen lelies, afkomstig van zo'n 60 inzenders, waar onder de veredelaars Mak Breeding BV, Koninklijke Van Zanten, Gebr. Vletter & Den Haan, World Breeding BV en de kwekerscombinatie The Originals.

De hoofdprijs voor de veredelaar met de beste score ging naar Gebr. Vletter & Den Haan voor de van Nederlandse bollen in bloei getrokken Oriëntal/OT 'Gracia' die met 9.25 punt als hoogste uit de bus kwam. Bij de broeiers was de hoofdprijs voor P.J.M. & F.I.M. Welp die de Oriëntal/OT 'Belladonna;' (van Chileens geteelde bollen) met 8.5 punt als hoogste zag eindigen. De jury die gevormd werd door de heren Geert Burger, Leen Vreugdenhil, Guus Ruigrok en Roel Duin riep Tiny Skyline (Mak Breeding BV) met 8.55 punt uit tot de beste potlelie.

Volgens de organisatoren Jack Burger en Jeroen van het Kaar wordt de Wereldlelieshow georganiseerd om kwekers, broeiers en handelaren de verschillen in kwaliteit te laten zien van broeibollen uit Nederland, Frankrijk en het Zuidelijk Halfrond (Chili) in de moeilijkste tijd van het jaar. De show mocht zich dan ook in een grote belangstelling verheugen. Niet toevallig is, dat gekozen werd voor een showtijdstip, dat samenviel met de Lentetuin Breezand. In september wordt weer een lelieshow gehouden, maar dan onder auspiciën van de gezamenlijke bemiddelingsbureaus in BolleNoord. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl