Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 Maart 2008 Succesvolle Internationale Handelsdag KvK krijgt vervolg op 3 april

Op donderdag 3 april a.s. organiseert de Kamer van Koophandel voor de vierde keer de Internationale Handelsdag. Op 9 locaties in het land openen de Kamers hun deuren voor bezoekers met interesse in alle aspecten van internationale handel. De Kamer van Koophandel verwacht in totaal zo€™n 4.000 bezoekers.

De Kamer van Koophandel organiseert deze dag om ondernemers te inspireren om eens over de grens te kijken door ze nieuwe markten en mogelijkheden te laten ontdekken en ze te helpen met het leggen van de juiste nieuwe contacten. Zowel beginnende ondernemers die zich oriënteren op internationale handel, als gevestigde bedrijven die al (beperkte) ervaring hebben opgedaan met import en export, kunnen hun voordeel doen tijdens deze dag.

Rusland

De Themadag in Apeldoorn focust zich met praktijkvoorbeelden en ervaringsdeskundigen op handel met Rusland. Gedurende de hele dag is het mogelijk met specialisten te praten over incassobeleid, subsidies, Rusland, juridische zaken, BTW terugvorderen enz. Ook kunnen ondernemers onderling netwerken in het Nysingh Netwerkcafé. Als spreker is journalist Peter d´Hamecourt uitgenodigd. D´Hamecourt woont al jaren in Moskou en is Rusland-kenner bij uitstek.

Op www.kvk.nl/ihd is het complete programma van de Internationale Handelsdag op de verschillende locaties in Nederland te vinden. Op de site kan men zich tevens voor deze dag aanmelden. De toegang is gratis.

Internationale handel is belangrijk voor de Nederlandse economie en zal in de komende jaren alleen maar in belang toenemen. In Nederland zijn er ruim 80.000 bedrijven die exporteren en 120.000 bedrijven die importeren. Alles tezamen heeft circa 25% van het Nederlandse bedrijfsleven te maken met internationaal ondernemen en nog een 5% oriënteert zich erop.

Internationale handel en de KvK

De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. De Kamer van Koophandel speelt bij internationale handel een belangrijke ondersteunende rol. Ondermeer door het stimuleren van internationaal ondernemen, het geven van voorlichting, organiseren van landenspreekdagen en de Internationale Handelsdag. Daarnaast verzorgt de Kamer van Koophandel de afgifte van exportdocumenten binnen Nederland. In totaal 400.000 Certificaten van Oorsprong / EUR 1 / EUR-MED en 200.000 legalisaties. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl