Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 18 Maart 2008 Tomatentelers uit Middenmeer genomineerd voor verkiezing Agrarisch Ondernemer 2008

De jury van de verkiezing “Agrarisch Ondernemer 2008” onder voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR) heeft vijf genomineerden bekendgemaakt.

Onder hen Frank van Kleef en Koert, Bart en Andre van den Ende, tomatentelers in Middenmeer.

Het juryrapport luidt als volgt:

Kwartiermakers met visie

De ondernemers van het tomatenbedrijf Royal Pride Holland - Frank van Kleef, Koert van den Ende, Bart van den Ende en Andre van den Ende - hebben de afgelopen jaren een enorme sprong vooruit gemaakt. Zij zijn de kwartiermakers in de nieuwe tuinbouwlocatie Agriport A7. Door hun open opstelling naar overheden en maatschappelijke organisaties maakt deze locatie een succesvolle ontwikkeling door.

Dit bedrijf loopt voorop in de sector als het gaat om vermindering van lichtuitstoot en energie. Daarnaast hebben de ondernemers in samenwerking met een onderwijsinstelling een speciaal scholingsprogramma ontwikkeld voor jongeren. Dat getuigt van een gezonde toekomstvisie.

Dit ondernemende viertal kijkt verder dan het eigen bedrijf. Hun initiatieven leiden ertoe dat de glastuinbouw zicht houdt op een rendabele toekomst in ons land.

De overige genomineerden zijn:

Deze vijf ondernemers dingen mee naar de titel Agrarisch Ondernemer 2008. De hoofdprijs van € 12.500,- wordt uitgereikt door Hare Excellentie mevrouw G. Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De verkiezing heeft plaats op woensdag 2 april 2008 in Hotel Theater Figi te Zeist.

Ook wordt op 2 april 2008 de publieksprijs uitgereikt aan de favoriet van het publiek.

Niet-vakjuryleden kunnen hun stem uitbrengen via www.agrarischondernemer.nl.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden.

De verkiezing van de Agrarisch Ondernemer 2008 is een initiatief van het Agrarisch Dagblad. Sponsors zijn ABN-AMRO, Gibo Groep en Vion Food Group.

Zie voor meer informatie over de genomineerden de internetsite www.agrarischondernemer.nl.

Voor aanvullende informatie: bel (0314) 34 91 04 en vraag naar Rini Stinissen. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl