Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 April 2008 Eerste oranje paprika op het menu uit Agriport A7

Maandag 31 maart 2008 zijn door burgemeester Leegwater van gemeente Wieringermeer de eerste oranje paprika's geoogst bij kwekerij Barendse in Middenmeer.

In 2007 is het bedrijf uit Poeldijk gestart met de bouw van de nieuwe vestiging in Middenmeer. Léon Barendse heeft er met zijn vrouw Petra voor gekozen om direct te verhuizen naar Middenmeer. Dit was een prettige kennismaking: 'We worden door de omgeving vriendelijk ontvangen en voelen ons hier vanaf het begin helemaal thuis'.

Barendse is vol lof over de wijze waarop het project Agriport A7 tot stand komt: 'Gemeente Wieringermeer heeft een groot grondgebied met weinig inwoners en daarom een kleine organisatie. Toch heeft ze met visie en lef een structuurplan opgesteld en vervolgens ook doorgepakt om het tot uitvoering te laten komen. Dat spreekt ondernemers aan. Daarbij wil ik niet alleen het bestuur en de raad complimenteren, maar ook de ambtelijke organisatie die zich erg heeft ingespannen om dit mogelijk te maken'.

Burgemeester Leegwater geeft aan dat gemeente Wieringermeer trots is op het resultaat. 'Als organisatie staan wij voor de opgave om te veranderen van een 'beheersgemeente' naar een 'ontwikkelgemeente'. Dat vraagt veel inzet en flexibiliteit van de medewerkers. De komst van bedrijven als dit zijn een stimulans voor gemeente om door te gaan met deze veranderingen'.

Burgemeester Leegwater krijgt een oogstmesje aangereikt en enkele tellen later heeft hij de eerste oranje paprika in de Wieringermeer geoogst. Dat het niet eenvoudig is, blijkt uit het feit dat een deel van de bladeren van de plant ook is afgesneden.'Misschien de start van een nieuw ras: de trospaprika', grapt Léon Barendse. De eerste doos paprika wordt door Barendse aan de burgemeester overhandigd, zodat de medewerkers op het gemeentehuis ook kennis kunnen maken met oranje paprika.

Als waardering voor de omgeving heeft Barendse besloten om een donatie te doen aan de stichting AED. Deze stichting heeft tot doel om in de Wieringermeer en op Wieringen een volledige dekking te realiseren met de Automatische Externe Defibillirator.

Burgemeester Leegwater vindt dit een prachtig gebaar: 'Er is wetenschappelijk aangetoond dat met AED's levens worden gered. Gezien de lange aanrijtijden van ambulances in het landelijk gebied, en dus ook in de Wieringermeer, is de beschikbaarheid van AED's van levensbelang. De financiële steun van Barendse aan deze stichting wordt dus erg gewaardeerd'.

Het overgrote deel van de oranje paprika's van Barendse wordt geëxporteerd, met het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste klant. Maar met het Europees Kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen deze zomer in het vooruitzicht, kan in Nederland ook de vraag naar Oranje paprika wel eens goed op gang komen. Oranje boven! (Bron: AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl