Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 April 2008 Bedrijfsleven overhandigt Jaap Bond meerjarenvisie

Op maandag 7 april jl. overhandigde de voorzitter van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, Alfred de Jong, de, door het bedrijfsleven opgestelde, meerjarenvisie: Een regio, Een visie aan gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland alsmede aan Bob Verburg, voorzitter van Noordwest8. Deze visie zal voor de komende 30 jaar richting bepalen. Het georganiseerd bedrijfsleven heeft in samenwerking met de TU Delft een programma ontwikkeld. Op de bijeenkomst bij Vezet in Warmenhuizen, waar meer dan 200 belanghebbenden aanwezig waren, werd onder leiding van dagvoorzitter Rob Janssen de visie toegelicht en bediscussieerd. Vragen als: waarom heeft de Kamer het initiatief genomen tot het ontwikkelen van een toekomstperspectief, wie zijn de partners, en hoe wordt de uitvoering gezien kwamen aan bod. Op de bijeenkomst werd gesproken over hoe belangrijke regionale uitdagingen verankerd kunnen worden in een planologisch kader, hoe investeerders kunnen worden gevonden en hoe de regie over de uitvoering moet worden gevoerd. Friso de Zeeuw van TU Delft lichtte het kaartmateriaal toe, op welke ´drivers´ de nadruk wordt gelegd en wat er nodig is om tot uitvoering te komen. Samenwerking wordt in deze met hoofdletter geschreven. Bob Verburg gaf nog eens aan hoe belangrijk het is dat de regio één geluid laat horen.

In de daarop volgende discussie gaf Rian van Dam, wethouder Economische Zaken van de gemeente Alkmaar aan dat naar haar mening de visie nog verder aangevuld moet worden met bijv. een zorgcluster in Alkmaar (medical valley) maar dat ook de zakelijke dienstverlening niet moet worden vergeten. Friso de Zeeuw beantwoordde dit door aan te geven dat de visie aangevuld kan worden met elementen die zeer specifiek voor deze regio zijn. Paul de Bruin van VNO-NCW onderstreepte nog eens het belang van een goede infrastructuur en Margreet Kops van MKB-West ging in op de vrijetijdsindustrie en hield een pleidooi voor een goede samenwerking. Jaap de Bond gaf aan dat het nu de taak van de provincie is om deze visie te verweven in de, door de provincie, op te stellen structuurvisie. Hij was blij dat het bedrijfsleven dit initiatief heeft genomen. Thijs Pennink, directeur Kamer van Koophandel wil met gemeenten en andere partners in gesprek gaan om te zien hoe en waar men elkaar kan versterken.

De Kamer van Koophandel heeft een uitgebreide website opgezet waarin alle papers, nieuws, agenda, plattegronden, drivers e.d. te vinden zijn: www.nwhllnd.nl.

Verder is de uitgebreide brochure incl. CD aan te vragen bij

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl