Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 Mei 2008 Administratieve lasten in Noordwest-Holland aangepakt, Heerhugowaard koploper

Tal van gemeenten in Noordwest-Holland nemen concrete initiatieven om de administratieve lastendruk serieus aan te pakken. Met hulp van o.a. de Kamer van Koophandel wordt bekeken of gemeentelijke verordeningen en vergunningen kunnen worden vereenvoudigd of gewoonweg kunnen vervallen.

Administratieve rompslomp gruwel

Voor veel bedrijven is de bureaucratische rompslomp van verordeningen en regelingen bij de overheid een regelrechte gruwel. De Kamer van Koophandel heeft vorig jaar alle 31 gemeenten in de regio benaderd en aangespoord om een aanvraag in te dienen voor een speciale subsidieregeling, waarmee onderzoek naar het terugdringen van de administratieve druk kan worden gefinancierd.

Heerhugowaard koploper

Inmiddels hebben diverse gemeenten van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Ze worden bijstaan door de adviesgroep Sira, die in kaart brengt welke verordeningen en vergunningen het snelst om aanpassing vragen. Heerhugowaard is in de regio het verst. Daar werd de afgelopen week al met ondernemersorganisaties gesproken om wensen en mogelijkheden te inventariseren.

Binnenkort gaat deze actie ook van start in Anna Paulowna, Zijpe, Schagen en Harenkarspel. Het is de bedoeling dat aan de gemeenteraden uiterlijk eind dit jaar concrete voorstellen worden voorgelegd.

Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat met deze werkwijze de administratieve lastendruk voor bedrijven met 30 tot 60 procent kan worden gereduceerd. De lasten van de gemeente zelf kunnen tot maximaal 40 procent worden verminderd. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl