Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 03 Juni 2008 Marktverkenning Afsluitdijk gestart - Acht deelnemende consortia bekend

Acht consortia gaan deelnemen aan de eerste fase van de marktverkenning van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en de provincies Fryslan en Noord-Holland zijn verheugd dat deze acht consortia voorstellen gaan ontwikkelen voor de toekomst van de Afsluitdijk. De partijen die meedoen zorgen voor een unieke bundeling van kennis uit de markt.

In de marktverkenning maken de acht deelnemers een integraal concept voor de ontwikkeling van de Afsluitdijk. In dit traject, dat vorig jaar is gestart, wordt gezocht naar ideeen en mogelijkheden voor een vernieuwd gebruik van de Afsluitdijk. Kansen voor innovatie, duurzaamheid, klimaatbestendigheid, economische versterking gaan daarin samen op met de opgave de veiligheid te verbeteren.

Aan het eind van deze fase van de marktverkenning, in juli van dit jaar, adviseert een onafhankelijke jury welke concepten in de tweede fase verder worden uitgewerkt. Het integrale ontwerp moet een aantal aspecten bevatten: een onderbouwing dat de basisfuncties van de Afsluitdijk gewaarborgd zijn en inpasbaar zijn in de omgeving, een programmering in de tijd, en een onderbouwing van de financiele, technische en juridische haalbaarheid. Ook een effectenanalyse en een ontwerp van het ideale proces moeten deel uitmaken van het ontwerp.

De totale verkenning bestrijkt een periode van ongeveer zes maanden. Tijdens deze periode zorgt een intensieve dialoog tussen marktpartijen en overheid ervoor dat de bestaande kennis en kunde optimaal worden benut.

Met de marktverkenning wordt maximale betrokkenheid van belanghebbenden bewerkstelligd. De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat kan op deze manier een besluit met een breed draagvlak aan Kabinet en Kamer voorleggen, om vervolgens snel tot uitvoering te komen.

Consortia (in willekeurige volgorde):

(Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl