Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 10 Juni 2008 YSY Ronde om Noord-Holland 2008 - 13 en 14 juni

Maar liefst 250 schepen zeilen op vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni non-stop van Muiden naar IJmuiden tijdens het zeilevenement de 'YSY Ronde om Noord-Holland 2008'.

Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie en Toerisme, reikt op 14 juni de wisselprijs van de provincie Noord-Holland uit in IJmuiden. De YSY Ronde om Noord-Holland is in 12 jaar uitgegroeid tot een van de meest succesvolle zeilwedstrijd / prestatietochten van Nederland. Non-stop zeilen rond de provincie Noord-Holland van Muiden naar IJmuiden is elk jaar weer een uitdaging voor de deelnemende schepen. Vooral de trajecten op de Waddenzee en de Noordzee zijn erg spannend.

Afhankelijk van wind en stroming worden de eerste boten al op zaterdag 14 juni in de vroege ochtend bij de finish tussen de kleine pieren bij IJmuiden verwacht. In de loop van de dag zullen de andere deelnemers binnen de gestelde eindtijd van 17.00 uur finishen en de haven van Marina Seaport IJmuiden binnenvaren.

Zaterdagochtend zal de "Johanna Louisa", oud reddingboot van de KNRM, de deelnemers tegemoet varen, met aan boord onder andere de winnaars van de prijsvraag van de huis-aan-huis-pagina.

Noord-Holland is de grootste watersportprovincie wat betreft ligplaatsen en jachthavens. De provincie Noord-Holland ondersteunt de 'YSY Ronde om Noord-Holland 2008'.

Meer informatie over de YSY Rond om Noord-Holland vindt u op www.ysy.nl. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl