Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 17 Juni 2008 Handhavers op de stoep in Den Helder

Binnenkort gaan handhavers van de gemeente Den Helder, politie, brandweer en Hoogheemraadschap weer op pad om gezamenlijk milieucontroles uit te voeren op enkele bedrijventerreinen in Den Helder. Zij voeren gezamenlijk controles uit op naleving van voorschriften van de Wet Milieubeheer, de Wet verontreiniging oppervlaktewater, de Algemene Plaatselijke Verordening en de brandveiligheid. De handhavers letten vooral scherp op hoe gevaarlijke stoffen en afvalstoffen worden opgeslagen, hoe de afvalstoffen worden afgevoerd en hoe afvalwater wordt geloosd.

Het is de derde keer dat de gemeente, politie, brandweer en het Hoogheemraadschap op deze wijze samenwerken. De vorige keren zijn verreweg de meeste bezoeken positief ervaren: bedrijven waren redelijk tot goed op de hoogte van de aangekondigde bezoeken en de geldende regels. Vaak kon met enkele kleine aanpassingen weer worden voldaan aan alle regels.

Gezamenlijk

De bedrijven kunnen dus meerdere handhavingsinstanties in een bezoek verwachten. Dat is wel zo praktisch, want het zorgt voor minder overlast. Bovendien kunnen zo eventuele overtredingen beter in onderlinge samenhang worden opgelost. Bedrijven die tijdens de controledagen gesloten zijn, kunnen diezelfde week nogmaals een bezoek verwachten. Door de gebiedsgerichte controles wil de gemeente duidelijk maken dat alle bedrijven in Den Helder op dezelfde wijze worden gecontroleerd.

Uiteraard is het doel van de controles dat men zich aan de regels houdt. Want als iedereen dat doet, zorgen we uiteindelijk samen voor een veilige, schone en duurzame leefomgeving. En dat is heel wat waard! (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl