Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Juni 2008 Agribusinessclub Noordwest-Holland Excursie 2008

De jaarlijkse excursie van de Agribusinessclub Noordwest-Holland

In het Improvement Center gaf Ronald Zeelen uitleg over het project EcoFutura, dat als duurzame oplossing wordt gezien tegen de overbevissing. In het project wordt onderzocht of het teelt-technisch mogelijk en rendabel is groenten en vis op grootschalige wijze in één kas te telen met een gesloten teeltsysteem voor beide producten. Visteelt in gesloten systemen is een duurzame methode waarbij zowel de voedselveiligheid als de traceerbaarheid kan worden gegarandeerd. De proef is gestart met tilapia en tomaten.

Na een presentatie over de voordelen van EcoFutura kregen de leden van de Agribusinessclub de gelegenheid om het project met eigen ogen te aanschouwen. Van top tot teen ingepakt werd de kas bezocht waar de tilapia in bakken rondzwom onder de tomatenplanten. Ter plekke gaf een visbioloog uitleg over de werking van de waterzuiveringssystemen en restwarmte. De proef zou in de toekomst van grote betekenis kunnen zijn voor de glastuinbouw in onze regio.

Vervolgens ging het bezoek verder naar het gloednieuwe kantoorgebouw van Priva. Dit bedrijf is wereldwijd marktleider in klimaat- en procesautomatisering voor de bedekte tuinbouw en marktleider in Nederland voor intelligente systemen voor gebouw beheer.Priva ontwikkelt systemen waardoor het werkklimaat optimaal geregeld kan worden. Het was goed merkbaar dat alle know-how in het eigen kantoorgebouw was toegepast. De Priva campus is een fors gebouw, dat echter door klimaatbeheersing, indeling en materiaalgebruik open en prettig overkomt op de bezoeker. Na een presentatie door Rob van Hasenbroek over de verschillende divisies van Priva werden de leden rondgeleid door het gebouw. Ook werd er een bezoek gebracht aan de ondergrondse warmteopslag.

De dag werd afgesloten met een diner in restaurant De Druiventuin. Op het menu stond tilapia met pikante tomatensaus, een knipoog naar het project EcoFutura. De leden van de Agribusinessclub kunnen beamen dat ook vanuit culinair oogpunt de proef met tilapia en tomaten zeer geslaagd is.

Met dank aan Ronald Zeelen, Rob van Hasenbroek en Willem Kemmers voor hun medewerking aan deze zeer geslaagde dag. (Bron: Agribusinessclub Noordwest-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl