Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 Juli 2008 Stivas Bulletin 29 Uitgegeven

We zijn alweer op de helft van 2008. De tijd vliegt voorbij. De verzelfstandiging heeft Stivas goed gedaan. Beter dan voorheen kunnen we laten zien wat we doen en wat de gevolgen daarvan zijn in het veld.

In het 29ste bulletin het gebruikelijke nieuws over de voortgang van kavelruilprojecten en structuuronderzoeken. De onderzoeken in Harenkarspel en Bergen zijn in afronding en markeren daarmee het einde van een periode waarin Stivas diverse inventarisaties heeft uitgevoerd en bekostigd. De wenselijkheid voor agrarische structuuronderzoeken bestaat nog steeds, maar de financiering ervan moet anders worden ingericht. Vanuit verschillende invalshoeken wordt hier naar gekeken.

In dit bulletin is verder een aantal interviews opgenomen, waaronder een vraaggesprek met landbouwgedeputeerde Jaap Bond. Hij gaat in op de verzelfstandigde positie van Stivas en welke kansen en mogelijkheden dit biedt (ook voor de provincie Noord-Holland). Daarnaast worden penningmeester Flip Breman en oud-voorzitter Kees Vlaming van de Stichting Agrarisch Texel geinterviewd over het project diepspitten dat dertig jaren lang op Texel heeft gedraaid. Het is een kijkje in de keuken van twee enthousiaste bestuurders op het grootste Waddeneiland.

Op 25 april is de kavelruilovereenkomst Etersheim ondertekend. Stivas is hier ruim twee jaar druk bezig geweest om de veertien partijen bijeen te brengen. Het eindresultaat mag er zijn: 140 hectare agrarische structuurverbetering en realisering van een gedeelte van de wateropgave. Wie kan daar beter over vertellen dan de verantwoordelijk wethouder Dorethy van de Heuvel van de gemeente Zeevang?

Om de professionaliteit van de verzelfstandiging nog duidelijker zichtbaar te maken, zult u aan het eind van het jaar een nieuwe uitgave op de deurmat vinden. Om precies te zijn het Stivas Magazine. Dit kwartaalblad is nog meer en beter ingericht op de toekomst van Stivas. U kunt het bulletin downloaden op www.stivasnh.nl (Bron: Stivas Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl