Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 01 Augustus 2008 Arbeidsinspectie controleert veiligheid dakdekkers

De komende maanden controleert de Arbeidsinspectie of dakdekkers veilig en gezond werken. Hun werk is riskant vanwege valgevaar, zwaar tillen en brandgevaar. Afgelopen mei waren er nog drie dodelijke ongelukken bij bouwwerkzaamheden op daken.

De inspecteurs controleren of er bij dakwerkzaamheden voldoende beveiliging is tegen vallen. Ook kijken ze of de dakdekkers zware materialen zoals pakketten riet, dakpannen, golfplaten en isolatieplaten niet met de hand tillen, maar hiervoor mechanische hulpmiddelen gebruiken. Gevaarlijke stoffen zijn ook een inspectiepunt: werknemers moeten beschermd worden tegen kankerverwekkend kwartsstof en gassen die vrijkomen bij teerwerkzaamheden. Verder besteedt de Arbeidsinspectie aandacht aan brandveiligheid: open vuur bij werkzaamheden vraagt extra maatregelen om te voorkomen dat een gebouw afbrandt.

Om ongevallen en gezondheidsklachten te voorkomen moeten aannemers per gebouw de risico s beoordelen en afspraken maken met alle betrokkenen. Waar nodig moeten machines, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt om gezondheidsschade tegen te gaan. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl