Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 05 Augustus 2008 Nieuwe douanewetgeving van kracht

Vanaf 1 augustus 2008 geldt de nieuwe Algemene douanewet. Voor de douanewetgeving geldt nu één set van administratieve verplichtingen. De Douanewet, de In- en Uitvoerwet en de Statistiekwet vervallen.

Inhoudelijk zijn er geen grote wijzigingen. In de nieuwe wet worden de controlebevoegdheden van de douane (zowel fiscaal als niet-fiscaal) in één wet geregeld. De Algemene douanewet heeft daarnaast een groter toepassingsgebied.

Boete

Het standaard boetebedrag is verhoogd naar € 300,-. Nieuwe beboetbare feiten zijn onder andere het niet volgen van de voorgeschreven route en het niet voldoen aan de verplichtingen van een vergunning. De kosten voor ambtelijke werkzaamheden zijn grotendeels vervallen.

De hoofdlijnen van de Algemene douanewet vindt u op de website van de Douane. (Bron: Douane & KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl