Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 16 September 2008 Landelijk netwerk voor microfinanciering

Nederland krijgt een landelijk netwerk voor microfinanciering om kredieten te verlenen en een database waar coaches zijn te vinden die mensen kunnen ondersteunen bij het opstarten van een bedrijf. Deze plannen heeft staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) op 11 september 2008 bekend gemaakt tijdens een landelijke bijeenkomst over microfinanciering in Nieuwegein.

Op dit moment experimenteert staatssecretaris Aboutaleb (SZW) met microfinanciering voor uitkeringsgerechtigden in Flevoland, Rotterdam, Leeuwarden, Tilburg en Hengelo. In de plannen die Heemskerk vandaag heeft aangekondigd, wordt het experiment uitgebreid met niet-uitkeringsgerechtigden. Voor de rest van het land wordt, op initiatief van Nederlandse banken, de stichting Microkrediet Nederland opgericht. Deze stichting krijgt een vermogen van vijftien miljoen euro en verstrekt zelf leningen aan mensen met een levensvatbaar ondernemingsplan, die verder niet voor financiering via een bank in aanmerking komen.

De staatssecretaris lanceerde in Nieuwegein ook een database waarin mensen met een microfinanciering op zoek kunnen naar coaches die hen kunnen begeleiden. Heemskerk is in gesprek met een aantal gemeenten en organisaties om via pilots uit te zoeken hoe de doelgroep voor coaching en microkrediet het beste bereikt kan worden.

Microfinanciering gaat over leningen aan ondernemers tot 35.000 euro, in combinatie met begeleiding of coaching van de ondernemer. Veel kleine ondernemers hebben moeite om financiers te vinden, omdat het om relatief kleine bedragen gaat, ze weinig zekerheden kunnen bieden en banken de risico's moeilijk kunnen beoordelen. Ook is vaak meer begeleiding nodig dan banken kunnen bieden. De Raad voor Microfinanciering adviseerde in oktober 2007 om microfinanciering toegankelijker te maken om ondernemerschap te stimuleren. (Bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl