Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 September 2008 Illegale arbeid bij een derde van gecontroleerde bouwbedrijven

Bij een op de drie bedrijven in de bouw die de Arbeidsinspectie vorig jaar controleerde, was sprake van onderbetaling of illegale arbeid. Ruim 700 bouwbedrijven en 170 particuliere opdrachtgevers werden gecontroleerd. De Arbeidsinspectie houdt gerichte controles, dus de cijfers geven geen representatief beeld van de hele sector.

Bij de meeste overtredingen ging het om werkgevers die vreemdelingen lieten werken zonder vergunning. Ook konden ze vaak geen kopie laten zien van het identiteitsbewijs van de buitenlandse werknemer. In vijftien gevallen ging het om onderbetaling. De inspecteurs deelden 210 boetes uit, voor een bedrag van ruim S64; 2 miljoen.

De Arbeidsinspectie heeft met Bouwend Nederland, de grootste werkgeversorganisatie in de bouw, overlegd over de bijdrage die deze kan leveren aan de aanpak van dit probleem. Afgesproken is dat Bouwend Nederland en de inspectie samen informatiebijeenkomsten voor bedrijven organiseren. Tegelijk blijft de inspectiedienst in de bouw streng controleren op illegaal werk en op onderbetaling. Het ministerie van SZW opent op 1 oktober een speciale site met de regels voor het in dienst nemen van vreemdelingen (www.wetarbeidvreemdelingen.nl).

Meer informatie op www.minszw.nl (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl