Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 23 September 2008 Diefstallen bedrijventerreinen iets toegenomen

De cijfers van de politie Noord-Holland Noord over het eerste halfjaar van 2008 laten in de regio Noordwest-Holland een stijging zien van het aantal diefstallen op bedrijventerreinen. Vanaf de tweede helft van 2006 tot de tweede helft 2007 halveerde het aantal diefstallen van ongeveer 360 tot 180. In het afgelopen halfjaar steeg het aantal helaas weer tot 220. Dit is een van de cijfers die uit de Monitor Veiligheid op Bedrijventerreinen. Deze monitor wordt door de politie Noord-Holland Noord en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland in stand gehouden om ondernemers te attenderen op de veiligheid op hun bedrijventerrein.

Een gezamenlijke aanpak bevordert de veiligheid op bedrijventerreinen. De monitor toont aan dat het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) waaraan inmiddels een groot aantal terreinen voldoet, vruchten afwerpt in de vorm van een afname van het aantal incidenten. Anderzijds is ook de ligging van de terreinen en de er gevestigde functies een belangrijke bepalende factor. Zo is het aantal diefstallen relatief hoog op het terrein De Oude Veiling in de gemeente Hoorn en op het terrein Huiswaard in de gemeente Alkmaar.

Ook gemeenten kunnen onderling met elkaar worden vergeleken. Gemiddeld is sprake van 0,4 diefstallen per 10 vestigingen van bedrijven in Noordwest-Holland in de eerste helft van 2008. In de centrumgemeenten ligt dit aantal echter fors hoger, namelijk op 1,0 in Den Helder, 0,7 in Hoorn en 0,6 in Alkmaar. In de kleine gemeenten is het aantal diefstallen per 10 bedrijven 0,3 of lager.

Waakzaamheid blijft geboden en de monitor helpt daarbij. De monitor is te bekijken via: http://www.kvk.nl/mvb-nwh.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl