Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 Oktober 2008 Website en informatiebrochure voor Poolse werknemers

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat Poolse werknemers die hier (tijdelijk) willen komen werken of hier al kort werken, breed informeren over hun rechten en plichten via een aparte Poolstalige website en brochure.

Minister Donner Heeft de nieuwe website (polski.szw.nl) en brochure gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op zijn departement, waarbij onder meer de Poolse ambassadeur en vertegenwoordigers van de Poolse gemeenschap in Nederland aanwezig waren. Website en brochure informeren de Poolse werknemers vanuit de overheid over praktische zaken op het terrein van werken en sociale zekerheid, wonen, ziektekosten, onderwijs en taal. Poolse werknemers hebben veel vragen over de regels in Nederland. Tot nu toe bleek de beschikbare informatie te ingewikkeld, versnipperd en ontoegankelijk (door onder meer taalproblemen).

Minister Donner vindt goede en toegankelijke voorlichting voor Poolse werknemers zeer belangrijk. Poolse werknemers die naar Nederland komen om te werken, zetten een grote stap. Ze moeten weten waar ze aan toe zijn, wat ze kunnen verwachten en welke rechten ze hebben. Brancheorganisaties en de Arbeidsinspectie doen daar nu ook al het nodige aan.

Goed geinformeerde werknemers vallen minder gemakkelijk ten prooi aan bijvoorbeeld malafide uitzendbureaus of huisjesmelkers. Met goede informatie kunnen we teleurstellingen en misstanden voorkomen. Bovendien vinden slechte ervaringen hun weerklank in Polen. Dat maakt Nederland voor Poolse werknemers minder aantrekkelijk, terwijl we ze nog steeds hard nodig hebben , aldus Donner tijdens de presentatie van brochure en website.

De website en brochure zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met andere departementen (OCW, VROM/WWI, VWS, FIN), de gemeente Rotterdam, de Poolse ambassade en vertegenwoordigers van de Poolse gemeenschap in Nederland. De brochure wordt zowel verspreid in Nederland (via Poolse kerken, winkels, Poolse ambassade, werkgevers) als in Polen. Op 16 april van dit jaar heeft Donners Poolse collega, minister Fedak, tijdens haar bezoek aan Den Haag onder meer hulp toegezegd bij de verspreiding van de brochure in Polen zelf. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl