Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 Oktober 2008 Noord-Hollandse Steunpunten Vrijwilligerswerk en PRIMO nh starten project MaS30

Noord-Hollandse jongeren op maatschappelijke stage

Tijdens de landelijke startbijeenkomst op 1 oktober j.l. gaf staatssecretaris Marja van Bijsterveldt de officiële aftrap voor de pilotprojecten Maatschappelijke Stage (MaS). Ook in Noord-Holland start een project maatschappelijke stage: MaS30.

Zeven Noord-Hollandse Steunpunten vrijwilligerswerk en PRIMO nh, een Noord-Hollandse adviesorganisatie voor sociaal beleid, starten samen het pilot project MaS30. In het project worden in zeven Noord-Hollandse gebieden pilots uitgevoerd. Het gaat om Den Helder, West-Friesland, Zaanstad, Haarlem, Heemstede, Heemskerk en Edam.

De bij MaS30 betrokken partijen - de gemeente, de stagemakelaar, de scholen (en leerlingen) en de stagebieders - richten een lokaal platform op in hun eigen gebied. In deze platforms gaan zij overleggen, afstemmen en knelpunten inventariseren en verminderen. Hierdoor zal MaS30 nog in het huidige schooljaar aan 5734 leerlingen 30 uur maatschappelijke stage bieden.

De leerlingen maken door deze maatschappelijke stage kennis met allerlei kanten van de samenleving. Ze leveren een onbetaalde bijdrage aan de maatschappij en ze ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Het vrijwilligerswerk krijgt een nieuw imago en vrijwilligersorganisaties krijgen de kans ervaring op te doen met de jongeren waarvan ze het in de toekomst moeten hebben.

Het project MaS30 zal ook diverse lokale themabijeenkomsten organiseren. Gemeenten, de stagemakelaars, de scholen (en leerlingen) en de stagebieders krijgen op deze bijeenkomsten bijvoorbeeld scholing aangeboden en stemmen stageperiodes af. Zo zal men bijvoorbeeld bekijken hoe de afspraken over grote aantallen MaS plekken die landelijke organisaties zoals Het Rode Kruis, Scouting en Landschap Noord-De Zonnebloem willenww w willen creëren, lokaal kunnen worden uitgevoerd.

Het landelijk pilotproject MaS is een initiatief van het ministerie van OCW en loopt door tot het einde van het lopende schooljaar. Op www.samenlevenkunjeleren.nl staat meer informatie over dit project.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl