Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 10 November 2008 Schagen derde in verkiezing meest MKB-vriendelijke gemeente provincie Noord-Holland

De gemeente Koggenland is uitgeroepen tot "Ondernemersvriendelijkste gemeente van de provincie Noord-Holland". De prijs is een initiatief van MKB Noordwest-Holland en wordt ondersteund door het Ministerie van EZ en Kamers van Koophandel Nederland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Alkmaar hebben Margreet Kops, voorzitter MKB Noordwest-Holland en Gerrit Valk, voorzitter Kamer van Koophandel Noordwest-Holland de prijs uitgereikt.

De ondernemers geven de gemeente Koggenland een hoog rapportcijfer op het onderdeel lokale lasten. Op dit onderdeel steekt Koggenland gunstiger af tegen de lasten in andere gemeenten. Ook de uitvoering van het beleid door de gemeente en de communicatie tussen gemeente en ondernemers worden positief beoordeeld. Op de tweede plaats eindigde Stede Broec en derde werd Schagen.

"Deze verkiezing is voor ons een belangrijk lobbyinstrument", aldus voorzitter Margreet Kops van MKB Noordwest-Holland. "Hiermee kunnen we op positief kritische wijze gemeenten stimuleren zich mkb-vriendelijk op te stellen en hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren."

Met name op het terrein van aanbestedingen, het reduceren van administratieve lasten en communicatie met ondernemers kunnen gemeenten hoog scoren.

Koggenland dingt mee naar de eerste plaats op de landelijke ranglijst. MKB-Nederland maakt op 10 november tijdens haar jaarcongres te Den Haag de mkb-vriendelijkste gemeente in Nederland bekend.

Het onderzoek, uitgevoerd door HanzeConnect, bestaat uit vier onderdelen: tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente, het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het mkb en de hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb. Hiervoor zijn landelijk meer dan 15.000 ondernemers benaderd. Het onderdeel gemeentelijke lasten is gebaseerd op deskresearch.

De prijs, beschikbaar gesteld door de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, is een kunstobject dat een solide netwerk als sleutel voor succes symboliseert.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl