Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 November 2008 Nieuw duurzaam wateraanvoersysteem voor bollenteelt

Op donderdag 30 oktober heeft Jan Wentink, namens ILG-gebiedscommissie Noord-Kennemerland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de kraan van het nieuwe wateraanvoersysteem Tijdverdrijfslaan in Egmond aan den Hoef opengedraaid.

Dit unieke wateraanvoersysteem, dat bestaat uit een gemaal en een ondergronds leidingensysteem, is in opdracht van de provincie Noord-Holland gerealiseerd en moet zorgen voor voldoende water voor beregening van de bollenvelden. Met dit systeem komt het water voor bloembollenteelt in de binnenduinrand niet langer uit de grond maar uit nabijgelegen polders. Dit vermindert de verdroging van het naastgelegen duingebied en draagt bij aan een duurzame toekomst voor zowel de bollenteelt als de natuur.

Het wateraanvoersysteem is het resultaat van samenwerking tussen de overheden en ondernemers in het gebied. Het voert beregeningswater aan voor een groep van 18 bollentelers, die zelf het beheer voeren. Om dat in goede banen te leiden hebben zij een stichting opgericht. Naast de telers en de provincie zijn ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente Bergen en de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) betrokken. Het project is uitgevoerd met financiële bijdragen van de Provincie Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de telers zelf. Het geld van de Provincie komt uit ILG (Investeringsfonds Landelijk Gebied) subsidiegelden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl