Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 November 2008 Provincie knapt bedrijventerreinen op

Om bestaande bedrijventerreinen beter bereikbaar, goed ingericht en veilig te houden heeft de provincie Noord-Holland 25 projecten aangewezen die in aanmerking komen voor een subsidie.

De subsidie wordt verstrekt in het kader van de HIRB-regeling (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen). Gedeputeerde Staten hebben hiervoor € 4,2 miljoen beschikbaar gesteld.

Met de subsidieregeling HIRB geeft de provincie invulling aan het beleid om bestaande terreinen opnieuw in te richten, beter bereikbaar te maken en te zorgen voor veiligheid en onderhoud.

Doelstellingen

Met de 25 projecten die zich richten op herstructurering en innovatief ruimtegebruik wordt 117 ha bedrijventerrein geherstructureerd, met een ruimtewinst van 16,5 ha. Ruim 22% van de bijdrage wordt besteed aan duurzame maatregelen, zoals de inzet van een energiecoach om de uitstoot van CO2 te reduceren. Een belangrijk nieuw onderdeel van de HIRB-regeling is parkmanagement, zodat de terreinen een prettige en veilige werkomgeving blijven.

Projecten

In Zaandam wordt in samenwerking met het Rijk, de gemeente en het Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf het Hembrugterrein geherstructureerd. De 43 hectare industrieel erfgoed wordt ontwikkeld tot een bedrijventerrein voor onder andere de creatieve sector. Er wordt 11.000 m² bedrijfsruimte opgeleverd.

De bereikbaarheid verbetert en er is ook oog voor de duurzaamheid van het terrein en het behoud van ecologisch waardevolle zones. Voor het verouderde bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen komt geld beschikbaar om onder meer de bestrating, de verlichting en het groen te vervangen. Ook worden de looproutes naar het metrostation opgeknapt. In gemeente Wijdemeren wordt rondom bedrijventerrein de Slenk een natuurlijke begrenzing aangelegd tot aan het naastgelegen natuurgebied. Ook komt er een rondweg om het terrein te ontsluiten.

Succes

Vanwege het succes van de HIRB-regeling en omdat ongeveer een kwart van de huidige terreinen verouderd is en verder opgeknapt moet worden, wil de provincie de HIRB de komende jaren voortzetten. Hiervoor is in de periode 2008-2011 € 16 miljoen beschikbaar gesteld. Op 17 november nemen Provinciale Staten een besluit over de verhoging van het budget 2008; de voorgestelde prioriteitenlijst wordt dan definitief.

Meer informatie op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl