Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 01 December 2008 LTO Noord en hoogheemraadschap praten verder over de wateroverlast van 5 oktober

LTO Noord/KAVB en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben dinsdag opnieuw constructief overlegd over de wateroverlast van 5 oktober. Besloten is gezamenlijk een persbericht op te stellen.

In BolleNoord in 't Zand zijn diverse punten besproken aangaande het reguliere beleid omtrent waterbeheersing, maar ook de aanpak bij calamiteiten, zoals in dit geval de buitengewoon extreme regenoverlast. Een interne evaluatie van HHNK heeft uitgewezen dat het hoogheemraadschap zijn uitvoerende taken in het getroffen gebied goed heeft vervuld. Op zaterdag is het voormalen begonnen en hebben dertig opgeroepen rayonbeheerders duikers en waterafvoeren nagelopen. Zondag - toen duidelijk werd waar de voorspelde regen daadwerkelijk viel - zijn de beschikbare noodpompen op de juiste plaatsen ingezet. Het regende te hard.

Aandachtspunt is de bestuurlijke opschaling: alle aandacht ging vooral uit naar de wateroverlast en de problemen voor mens en dier. Pas daarna begon het bestuur aan het informeren van burgemeesters en andere verantwoordelijken in de hulpverlening. Het hoogheemraadschap zal de bezetting van het op 5 oktober overbelaste alarmnummer verbeteren.

De knelpuntenanalyse van LTO Noord/KAVB is uitvoerig aan de orde gesteld. Het hoogheemraadschap gaat bezien in hoeverre de geïnventariseerde knelpunten opgelost kunnen worden. Hierover zal nog nader overleg met LTO Noord/KAVB plaatsvinden.

Mede met behulp van de afgelopen week gehouden schade inventarisatie in de gewassen georganiseerd door LTO Noord/KAVB zal gekeken worden welke lessen er met het oog op de toekomst getrokken kunnen worden. De komende tijd wordt gewerkt aan een gezamenlijk gedragen beleidsnotitie.

LTO en hoogheemraadschap hebben afgesproken met grotere regelmaat te overleggen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl