Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 01 December 2008 College gemeente Zijpe brengt bedrijfsbezoek aan Albert Heijn in Callantsoog

Jaarlijks bezoekt het college van burgemeester en wethouders een aantal bedrijven in de gemeente. Het doel van deze bezoeken is om nader kennis te maken met het desbetreffende bedrijf. Hoe is hun bedrijfsvoering geregeld, tegen wat voor problemen loop je aan als ondernemer, hoe zijn je kontakten met de gemeente etc.

Op 11 november 2008 was Albert Heijn in Callantsoog aan de beurt. Het college werd vergezeld door bedrijfscontactfunctionaris Menno Bes en communicatieadviseur Ab Helsloot.

Albert Heijn in Callantsoog is een zogenaamd franchisebedrijf. Dat houdt in het kortweg in dat de centrale onderneming tegen bepaalde voorwaarden het recht verleent aan een particuliere ondernemer gebruik te maken van alle faciliteiten van het moederbedrijf. Onze Zijper ondernemers van de Albert Heijn in Callantsoog zijn Jaap en Barbara van Vuure.

Rond 14.15 uur werd het gezelschap ontvangen door het ondernemersechtpaar. Na een woord van welkom schetste Jaap van Vuure vol ondernemersvuur, een beeld van zijn onderneming. Heel bijzonder is het uitgekiende computersysteem in het kader van voorraadbeheer. Nadat de artikelen bij de kassa zijn gescand, wordt dit automatisch in het voorraadbeheer verwerkt. Afhankelijk van de voorraad en de verkoop wordt automatisch de bestelling geplaatst bij het moederbedrijf. De volgende dag worden de goederen afgeleverd. Dit geldt voor alle 750 winkels.

Jaap van Vuure kwam als jongen al in aanraking met het grootwinkelbedrijf. De familie Van Dalsum runde een supermarkt waar hij ging werken. Hij heeft het vak van de grond af aan geleerd. Hij kwam in vaste dienst bij, toen nog, de C1000 winkel. De familie Van Dalsum stapte over als franchiser naar Albert Heijn en opende het huidige pand in 1996. In 2000 verkocht de familie de winkel aan Jaap en Barbara.

Jaap werkt met een 20-tal vaste krachten en kan daarnaast putten uit een 90 mensen die, afhankelijk van de tijd van het jaar en de noodzaak, bij hem werken. De kracht van zijn ondernemen zit in het totale ondernemen. Een sociaal personeelsbeleid, goed inkopen, gebruik maken van lokale producten, zorgen voor een goed verzorgde winkel met een uitgekiend assortiment, veilig werken, lid zijn van de ondernemersvereniging en zoveel mogelijk diensten inkopen bij bedrijven uit de Zijpe. En een grote bijzonderheid; Albert Heijn Callantsoog is maar 1 dag per jaar gesloten; op 1e Kerstdag.

Wel gaf Jaap aan het college mee, dat de winkel te klein is. Het grootwinkelbedrijf heeft de laatste jaren als beleid dat een winkeloppervlak van minimaal 1200 m^2 noodzakelijk is, om te voldoen aan de wensen van de klanten. Volgens een, op verzoek van Jaap van Vuure, Distributie Planologisch Onderzoek is een uitbreiding van de winkel verantwoord. Na een rondleiding door de winkel en het magazijn werd het bezoek afgerond. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl