Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 17 December 2008 Samen sterk voor economie van Noord-Holland

Samen met regionale ondernemers en gemeenten maakt de provincie zich sterk voor de Noord-Hollandse economie. De regie vanuit de provincie is wenselijk en noodzakelijk omdat regionale ondernemers zijn getroffen door de financiële crisis.

Op initiatief van de provincie zijn bijeenkomsten georganiseerd in de regio IJmond en Noord-Holland Noord. Tijdens de bijeenkomsten is besloten samen de knelpunten in kaart te brengen en op basis daarvan maatregelen te nemen. Vanuit de provincie wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden voor het versnellen van procedures bij subsidies en projecten. Daarnaast is er een lobby naar het Rijk toe. Verdere uitwerking van maatregelen gaat in de komende weken gebeuren. Gedeputeerde Jaap Bond gaat in gesprek met regionale banken over de signalen die hij heeft gekregen over het niet meer verstrekken van kredieten.

Gedeputeerde Bond: "Het is goed dat we met gemeenten en regionale ondernemers samenwerken om maatregelen te nemen tegen de economische crisis. Ook Noord-Hollandse ondernemers zijn hierdoor getroffen. Regie vanuit de provincie is gewenst en ik ben zeer bereid daarmee aan de slag te gaan."

Bij de bijeenkomst in de regio IJmond, op woensdag 26 november, waren aanwezig: provincie Noord-Holland, de gemeenten Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest, FED IJmond, Corus, VNO-NCW West, MKB IJmond en de Kamer van Koophandel.

Bij de bijeenkomst in Noord-Holland Noord, op woensdag 3 december, waren aanwezig: de gemeenten Alkmaar, Anna Paulowna, Bergen, Den Helder, Enkhuizen, Heerhugowaard, Hoorn, Schagen en Koggeland, de Kamer van Koophandel, NoordWest8, HAL, Westfriese bedrijvengroep, Ondernemersfederatie Kop van Noord-Holland, LTO Noord, VNO-NCW West, MKB Noord-Westholland, CWI, FNV en MHP.

Ondernemers kunnen contact opnemen met de Kamer van Koophandel, afdeling Noordwest Holland, telefoon (072) 519 5757. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl